Stampa PR News

15 Feb 2021

BMO GAM versterkt Fiduciair team in Nederland met Justus van Halewijn en Martina Korudova

Amsterdam, 15 februari 2021 – BMO Global Asset Management (BMO GAM) breidt het fiduciaire team in Nederland opnieuw uit. De vermogensbeheerder heeft Justus van Halewijn benoemd tot senior Delegated CIO en Martina Korudova tot Portfolio Manager Multi Management.

Met de uitbreiding versterkt BMO het team in Amsterdam, dat nu uit veertig mensen bestaat die klanten in de Benelux bedienen. “De benoemingen onderstrepen onze ambitie om verder te groeien in de fiduciaire markt en onze sterke positie uit te bouwen,” zegt Rogier van Harten, Managing Director Nederland en Hoofd institutionele klanten Europa.

Justus van Halewijn (50) gaat aan de slag als senior Delegated CIO, een extra gecreëerde positie binnen het team. Hij is verantwoordelijk voor het beleggingsadvies aan fiduciaire klanten en is tevens hun eerste aanspreekpunt. Justus heeft een lange carrière in de financiële wereld en brengt veel ervaring mee naar het team. Hij was tot voor kort directeur vermogensbeheer bij pensioenuitvoerder SPF Beheer. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als Head of Investment Strategy bij Blue Sky Group en Head of Investment Management bij Achmea voor de ‘own risk portefeuille’. “Met deze stap naar BMO GAM ga ik weer meer beleggingsinhoudelijk werken, waar ik erg naar uitkijk. Ik zal onze bestaande en nieuwe fiduciaire pensioenfondsklanten zo goed mogelijk ondersteunen,” zegt Justus.

Martina Korudova (30) zal als Portfolio Manager Multi Management verantwoordelijk zijn voor manager research en de verdere integratie van maatschappelijk verantwoord beleggen in klantportefeuilles. Martina komt van Robeco waar zij de functie van Portfolio Information Manager Equity bekleedde. Ze werkte daarvoor onder meer bij Actiam, Kempen Capital Management en Laven Partners.

Zowel Justus als Martina rapporteren aan Bart Kuijpers, Managing Director van BMO GAM in Nederland.

“Met de uitbreiding van het team in Amsterdam met Justus zullen wij nog beter in staat zijn om onze fiduciaire klanten te bedienen met strategisch advies op belangrijke dossiers. Wij hebben daarnaast onze Multi-Management services in Nederland versterkt met Martina om aan de toegenomen vraag van de door ons geleverde kwalitatief hoogwaardige externe manager research te kunnen blijven voldoen. Aangezien BMO GAM een scherpe focus heeft op ESG-integratie, zullen we de komende periode nog verdere uitbreidingen op dit gebied aankondigen”, verklaart Bart.

Voor meer informatie of een interview:

Stampa

NL: Heleen de Graaf +31 20 404 2630
BE: Anke Claassen  +32 486 46 34 08
bmo@stampacommunications.com

Over BMO Global Asset Management

BMO Global Asset Management is een wereldwijde opererende vermogensbeheerder met kantoren in meer dan 25 steden in 14 landen, die klanten op vijf continenten een uitstekende dienstverlening biedt.

Onze vier grote beleggingscentra in Toronto, Chicago, Londen en Hongkong worden aangevuld met een netwerk van gespecialiseerde managers van wereldklasse die strategisch over de hele wereld zijn gevestigd: BMO Real Estate Partners, LGM Investments, Pyrford International Ltd.

BMO Global Asset Management is ondertekenaar van de door de Verenigde Naties ondersteunde Principles for Responsible Investment Initiative (UNPRI).

BMO Global Asset Management maakt deel uit van BMO Financial Group, een zeer gediversifieerde financiële dienstverlener gevestigd in Noord-Amerika met een totaal vermogen van CDN 949 miljard dollar per 31 oktober 2020.

Fiduciair Management

In Nederland behoort BMO Global Asset Management tot de eerste fiduciair management partijen in Nederland, waarmee in de loop der jaren een groot trackrecord is opgebouwd. In Nederland beheert BMO GAM ca. € 30 miljard voor institutionele klanten (01/2021). In de voortdurend veranderende pensioenomgeving wordt het takenpakket voor pensioenfondsbesturen steeds complexer. Daarom besteden steeds meer besturen activiteiten uit aan gespecialiseerde partners. Een professionele fiduciair manager als BMO Global Asset Management kan het bestuur als partner in veel van de vermogensbeheeractiviteiten ondersteunen.

Responsible Investment

Het wereldwijd opererende RI-team is binnen BMO Global Asset Management verantwoordelijk voor het op ESG-criteria screenen van bedrijven en beleggingen, voor de integratie van ESG-risico's en -kansen in beleggingsstrategieën en voor de verzorging van de actieve dialoog met en de stemming bij bedrijven waarin wordt belegd, ook als onderdeel van de dienstverlening voor 37 reo® (responsible engagement overlay)-advies relaties € 397 miljard Assets Under Engagement (30 september 2020).

De waarde van beleggingen en eventueel daaruit verkregen inkomsten kan zowel dalen als stijgen als gevolg van markt- of valutabewegingen en het is mogelijk dat beleggers het oorspronkelijke geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgen.