Stampa PR News

09 Jul 2020

Dr. Denise Basow van Wolters Kluwer in top 25 vrouwelijke leiders software gezondheidszorg

9 juli 2020 - Dr. Denise Basow, ceo Klinische Effectiviteit bij Wolters Kluwer, Health, is verkozen in de top 25 vrouwelijke leiders in healthcare software van 2020, een prijs die wordt uitgereikt door The Healthcare Technology Report.

De Top 25 van The Healthcare Technology Report erkent “vrouwelijke leiders die uitstekend presteren in een zeer competitieve sector met een grote impact op nationaal en internationaal niveau. Het belang van hun leiderschapsrol is groot, zeker omdat zorgverleners steeds meer vertrouwen op technologie om de zorg te verbeteren. Deze vrouwen hebben zich toegelegd op hun vakgebied, hebben hun expertise en vaardigheden gedurende decennia opgebouwd, en zijn zo uitgegroeid tot de meest gerespecteerde en bewonderde leiders binnen de software voor de gezondheidszorg.”

“Het is een eer om deze prijs te ontvangen en ik deel deze erkenning met alle vrouwelijke leiders in onze organisatie”, aldus dr. Basow. “In deze uitdagende tijden hebben we onze inzet verdubbeld voor de hardwerkende artsen, verpleegkundigen, apothekers en de vele clinici in de frontlinie van de COVID-19 pandemie. We willen er zeker van zijn dat ze de best beschikbare informatie hebben om goed voor hun patiënten te kunnen zorgen.”

Als president en ceo voor Klinische Effectiviteit bij de gezondheidstak van Wolters Kluwer, staat dr. Basow aan het hoofd van een organisatie die over de hele wereld ziekenhuizen en zorginstellingen helpt om de zorg te verbeteren met gerenommeerde deskundige oplossingen zoals UpToDate®, Lexicomp®, Medi-Span® en Emmi®. Eerder was dr. Basow werkzaam als vicepresident en general manager van Clinical Decision Support. Dr. Basow begon haar carrière als arts in de eerstelijnszorg. In 1996 kwam ze bij UpToDate, en werd er achtereenvolgens plaatsvervangend redacteur, uitvoerend redacteur en hoofdredacteur.

Dr. Basow is afgestudeerd in de interne geneeskunde. Ze haalde een BA in Chemie van Duke University, bezocht Baylor College of Medicine en voltooide haar interne geneeskunde studie bij Johns Hopkins.

Meer informatie over de awards vindt u hier: https://thehealthcaretechnologyreport.com/the-top-25-women-leaders-in-healthcare-software-2020/

Voor meer informatie of interviewverzoeken:
Abigail Levene: 06 2939 3895
Wolters@stampacommunications.com

---

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer N.V. (AEX: WKL) is een wereldwijde aanbieder van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor artsen, verpleegkundigen, accountants, advocaten, fiscalisten en financiële, audit-, compliance- en regelgevingssectoren.

Het bedrijf helpt zijn klanten om elke dag belangrijke beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden die diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologie en diensten.

Wolters Kluwer rapporteerde in 2019 een jaaromzet van € 4,6 miljard. Het bedrijf bedient klanten in meer dan 180 landen, heeft in meer dan 40 landen kantoren en heeft wereldwijd ongeveer 19.000 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn, Nederland.

Wolters Kluwer biedt vertrouwde klinische technologie en evidence-based oplossingen die clinici, patiënten, onderzoekers en studenten betrekken bij geavanceerde klinische beslissingsondersteuning, leren en onderzoek en klinische intelligentie. Voor meer informatie over onze oplossingen, bezoek http://healthclarity.wolterskluwer.com en volg ons op LinkedIn en Twitter @WKHealth.

Ga voor meer informatie naar www.wolterskluwer.com, of volg ons op TwitterFacebookLinkedIn, en YouTube.