Stampa PR News

07 Sep 2023

Invesco: Trouwseizoen in India stut goudprijs in het laatste kwartaal van 2023

Beste redacteur,

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de maandelijkse Goud-update van vermogensbeheerder Invesco:

Halverwege augustus daalde de goudprijs tot onder $1.900, met name door de uitstroom uit goud ETF's. Andere bronnen van de goudvraag worden niet met een dergelijke hoge frequentie gemeten, zoals reserves van centrale banken en juwelenaankopen, maar financiële fundamentals zijn van bijzonder belang voor ETF-beleggers die in goud investeren. Goud herstelde zich en eindigde de maand op $1.940 door zwakkere economische data uit de VS.

De fysieke vraag naar goud kan de prijs ondersteunen. In India wordt op 12 november een van de belangrijkste Hindoeïstische feesten, Diwali gevierd, wat zoveel betekent als de overwinning van het goede op het kwade. Traditioneel gaat het Indiase trouwseizoen van start voorafgaand aan dit feest, wat doorgaans voor pieken in de vraag naar goud zorgt. Kopers van juwelen vormen een bijzonder prijsgevoelig segment van de goudvraag, dus zij zouden wel eens kunnen profiteren van prijsdalingen zoals we in augustus zagen.

Uit een recente enquête van Bloomberg blijkt dat geldbeheerders positief zijn over de vooruitzichten voor goud in 2024; geen enkele respondent gaf aan zijn allocatie te willen verlagen. Naast de verwachte renteverlaging zijn de geopolitieke spanningen en de diversificatievoordelen van het aanhouden van goud in een totale portefeuille redenen om posities in goud aan te houden.

230907 Gold price and real bond yields

Voor meer informatie:
Stampa
NL: Thekla van Oijen: +31 (0)20 404 2630
BE: Anke Claassen: +32 (0)486 46 34 08
invesco@stampacommunications.com