18 Mar 2021

Yvo Jansen gaat NMi, Nederlands Meetinstituut leiden

Nieuwe CEO voor Nederlands Meetinstituut
Versterking van groei belangrijkste mandaat voor Yvo Jansen

Delft, 18 maart 2021 - Yvo Jansen (1970) is benoemd tot CEO van NMi, het Nederlands Meetinstituut. NMi en NMi Certin zijn sinds de oprichting in 1937 internationaal toonaangevend in de wereld van metrologie.

Jansen heeft jarenlang ervaring in de industrie en met het versnellen van winstgevende, duurzame groei, meest recentelijk bij Lloyds Register en Bureau Veritas. Bij NMi is Jansen als CEO verantwoordelijk voor het versterken van winstgevende groei van het mondiaal testen, inspecteren en certificeren van meetapparatuur en van de consultancydiensten. Ook zal hij nieuwe diensten en markten onderzoeken ter ondersteuning van NMi’s groeistrategie, die zich richt op zowel organische groei als groei door acquisities.

“NMi is een geweldige onderneming met unieke, flexibele en betrouwbare expertise. Wij zijn een marktleider in het certificeren van meettechnologieën voor de sectoren energie & utiliteit, mobiliteit & transport, verpakken & wegen en voedingsmiddelen & dranken. Daarnaast verzorgen wij steeds meer training- en advieswerk voor onze klanten. In onze wereld is veel gaande, nu de energietransitie versnelt, digitalisering, Internet-of-Things en Cybersecurity een steeds belangrijkere plaats innemen en duurzaamheid, concurrentie en totale waardeketenkosten doorslaggevend zijn. Wij willen meer focus aanbrengen om onze klanten beter van dienst te zijn bij het veiliger, betrouwbaarder en sneller ontwikkelen, op de markt brengen, leveren, inbouwen, opereren en onderhouden van hun componenten, systemen en infrastructuur voor meetsystemen, inclusief borgen van de data-integriteit. Er is een mooie slag te slaan”, aldus Yvo Jansen.

Jansen heeft in zijn 27-jarige carrière veel over de grenzen gewerkt, onder meer in diverse Europese landen, het VK, Singapore en de VS, wat goed aansluit bij NMi’s mondiale karakter en groeiambities.

Voor meer informatie of een interview:
nmi@stampacommunications.com
Patricia Boon (+ 31 613909496)
Marina Millington-Ward (+ 31 615370976)

 --

About NMi:

Founded in 1937, NMI stands for trust, accuracy and guidance in metrology and measuring technology. We ensure society’s confidence in the correctness and safety of all daily transactions. We perform this through impartially testing, inspecting, and certifying the reliability of measuring instruments utilized in transactions and custody transfer against the highest compliance standards. Furthermore, we enable our clients to continuously improve and safeguard their data and operational technologies. NMI is based in Delft, the Netherlands and is active in over 200 countries. NMi employs around 150 people globally.